skip to Main Content
Menu
Sörnäisten Alueen Muuttuminen

Sörnäisten alueen muuttuminen

 

Sörnäistä voidaan pitää monessa mielessä eräänlaisena vastakohtien kaupunginosana. Monelle Sörnäisten nimi tuo mieleen sosiaalisten ongelmien sävyttämän työläiskaupunginosan. Jotkut jopa haluavat välttää Sörnäisten metroasemaa sen kyseenalaisen maineen vuoksi. On varmaankin totta, että Sörnäisten metroaseman läheisyydessä on helpompi nähdä alkoholisteja kuin esimerkiksi Ruoholahdessa. Sörnäisissä on edelleen runsaasti ns. kansankuppiloita, joissa on mahdollista mennä oluelle jo aamulla, ja joissa moni viihtyy melkein koko päivän.

Toisaalta Sörnäisten asuinalue on trendikäs. Alueelle avataan trendikahviloita ja -baareja. Sörnäisten alueella asuntojen hinnat ovat nousseet hurjasti viime vuosina. Yksi tärkeä syy tälle kehitykselle on se, että Sörnäinen sijaitsee hyvin lähellä keskustaa ja asunnot eivät kuitenkaan ole olleet niin kalliita kuin keskustassa. Lisäksi viime vuosina Sörnäinen ja Kallio nähdään yhä enemmän trendikkäänä asuinalueena – ihmiset eivät häpeä sanoa asuvansa siellä, vaan moni on pikemminkin ylpeä. Myös monet yritykset ovat siirtäneet konttoreitaan sinne, tai Sörnäisten läheisyyteen. Kaupunginosa onkin muuttunut hyvin paljon lyhyessä ajassa, vaikkakin alueella on edelleen tietynlainen maine monien keskuudessa, syystä tai syyttä.

Sörnäisten muuttumista on tulkittu myös gentrifikaation näkökulmasta. Ilmiö on tuttu monesta Euroopan suurkaupungista, yksi kuuluisin esimerkki tästä on Neukölln Berliinissä. Gentrifikaatio tarkoittaa lyhyesti sitä, että työläiskaupunginosa muuttuu keskiluokkaiseksi, usein trendikkääksi kaupunginosaksi. Tämän kehityksen varjopuoliin kuuluu usein hintojen voimakas nousu.

Back To Top
Search
Total