skip to Main Content
Menu
Unelmien Koti Kalasatamasta: Muista Kilpailuttaa Asuntolainat!

Unelmien koti Kalasatamasta: Muista kilpailuttaa asuntolainat!

Kalasatama on yksi Helsingin nopeimmin kasvavista ja suosituimmista asuinalueista. Kalasatamaan nousee jatkuvasti uusia rakennuksia, liiketiloja, kauppakeskuksia ja asuntoja, minkä vuoksi myös asuntojen hinnat ovat lähteneet alueella räjähdysmäiseen kasvuun. Kalasatama vetääkin puoleensa monia potentiaalisia asunnonostajia.

Jos itse haaveilet ensimmäisen tai seuraavan asunnon ostamisesta tältä mielenkiintoiselta alueelta, sinun tulisi ottaa aivan ensimmäisenä huomioon muutamia tärkeitä näkökohtia asuntolainaan ja sen kilpailuttamiseen liittyen. Jatka lukemista ja selvitämme, mitä ne ovat!

Miksi asuntolainan kilpailuttaminen kannattaa?

Kaikki lainat kannattaa kilpailuttaa. Koska asuntolaina on monille summaltaan kaikkein suurin laina, on tärkeää, että löydät aina asunnon ostamista varten parhaan mahdollisen lainan. Näin ollen, koska asunnot ovat esimerkiksi Kalasataman tapauksessa useiden satojen tuhansien eurojen arvoisia investointeja, kyseessä on merkittävän kokoinen laina, jota joudutaan myös lyhentämään takaisin kymmenien vuosien ajan.

Tästä syystä pienikin heitto lainan korkokuluissa voi helposti merkitä jopa tuhansien eurojen eroja. Ainoa tapa selvittää markkinoiden edullisin asuntolaina juuri sinulle onkin kilpailuttaa asuntolainat ja tällä tapaa löytää lainatarjousten joukosta kaikkein edullisin asuntolaina.

Tässä mielessä myös vanha asuntolaina on mahdollista kilpailuttaa. Tämä tapahtuu käytännössä niin, että haet uuden lainatarjouksen parhaimmalta pankilta, jonka jälkeen maksat vanhan asuntolainasi heti alta pois ja keskityt sitten maksamaan edullisempaa asuntolainaa uuteen pankkiin. Vanhan asuntolainan kilpailuttaminen kannattaa aina, jos uuden asuntolainan kokonaiskulut tulevat vanhan lainan kokonaiskuluja edullisemmiksi!

Missä asuntolainan kilpailutus tehdään?

Asuntolainan kilpailutus onnistuu kokonaan verkossa Rahalaitoksen nettisivuilla. Asuntolainan kilpailutus tapahtuu tässä mielessä samalla tavalla kuin jos hakisit uutta lainaa. Sinun tulee aivan ensimmäiseksi täyttää kaikki vaadittavat tiedot verkkolomakkeeseen, jonka jälkeen Rahalaitos välittää lainahakemuksen luottamuksellisesti kaikille niille pankeille, jotka toimivat sen yhteistyökumppaneina.

Näin pankit käyvät läpi lainahakemuksen ja tekevät halutessaan sinulle tarjouksen asuntolainasta. Kun täytät lainahakemuksen suoraan Rahalaitoksen sivuilla, sinun ei siis tarvitse täyttää useita eri hakemuksia eri pankkien sivuilla, vaan voit saada samalla lainahakemuksella useita eri lainatarjouksia Rahalaitoksen yhteistyökumppaneilta.

Voit kilpailuttaa Rahalaitoksen kautta uuden asuntolainan jopa 500 000 € asti, eli seuraava unelmien asunto Kalasatamassa voi hyvinkin löytyä lainojen kilpailutuksen avulla! Lainahakemuksen täyttämistä varten tarvitset perustiedot omasta taloudellisesta tilanteestasi. Näitä perustietoja ovat esimerkiksi kuukausittaiset tulot ja menot, työpaikan ja työsuhteen tiedot, omaisuus sekä mahdolliset muut lainat ja velat. Lisäksi lainahakemukseen tulee liittää tiedot ostettavasta asunnosta.

Voit parantaa mahdollisuuksiasi suuremman asuntolainan saamiseen hakemalla lainaa yhdessä toisen hakijan kanssa. Tämä onnistuu esimerkiksi silloin, jos sinulla on avio- tai avopuoliso, jonka kanssa aiot muuttaa uuteen asuntoon. Jos haet lainaa yhdessä toisen hakijan kanssa, tällöin on tärkeää täyttää lainahakemukseen myös yhteishakijan tiedot. Mitä paremman maksukyvyn pystytte esittämään lainalle sitä paremmalla korolla ja ehdoilla teillä on mahdollisuus saada lainaa. Lainahakemus kannattaa siis täyttää mahdollisimman huolellisesti!

Unelmien asunto Kalasatamassa: Näin kilpailutus onnistuu käytännössä

Asuntolainojen kilpailuttaminen ja parhaan lainatarjouksen löytäminen onnistuu helposti Rahalaitoksen kautta seuraavia vaiheita noudattamalla:

1. Valmistaudu lainahakemukseen kokoamalla yhteen kaikki lainahakemusta varten tarvittavat tiedot

2. Valitse lainasumma ja laina-aika

3. Täytä lainahakemus suoraan Rahalaitoksen verkkosivuilla

4. Vertaile saamiasi lainatarjouksia keskenään

5. Jos löydät lainatarjousten joukosta hyvältä kuulostavan asuntolainan, siirryt asioimaan suoraan kyseistä asuntolainaa tarjoavan pankin kanssa – tässä mielessä Rahalaitos on pelkkä lainatarjousten välittäjä, eikä osallistu itse lainaprosessiin.

Back To Top
Search
Total