skip to Main Content
Menu
Kalasataman Kehitys

Kalasataman kehitys

Helsinki on erinomainen esimerkki kehittyvästä kaupungista. Helsinkiä, ja koko pääkaupunkiseutua, on kehitetty aktiivisesti jo pitkään ja tulokset ovat näkyvissä. Helsinkiin muuttaa jatkuvasti uusia ihmisiä eri puolilta maata pääkaupunkiseudun kasvaessa vuosi vuodelta. Tämä ei ole sattumaa, vaan seurausta tietoisesta ja aktiivisesta kaupunkipolitiikasta, jonka tavoitteena on kehittää Helsingin alueesta ihanteellinen paikka asua, elää ja harjoittaa liiketoimintaa. Kaupungissa on käynnissä lukuisia rakennus- ja kehitysprojekteja. Näistä vähäisin ei ole loistavalla paikalla sijaitseva Kalasataman alue, joka on kasvanut ja kehittynyt huimaa vauhtia viime vuosina. Tylsän yritys- ja teollisuusalueen tilalle on syntymässä, ja on jo syntynyt, trendikäs ja vetovoimainen alue, jossa viihtyvät niin trendejä metsästävät hipsterit kuin perinteiset kansalaiset perheineen. Alueella on jo lukuisia uusia ravintoloita sekä kahviloita, ja uusia syntyy koko ajan. Uusi avattu puisto viimeistelee alueen, sillä ilman puistomaista viheraluetta mikään asuinalue ei ole täydellinen. Puistossa tullaan järjestämään lukuisia erityyppisiä tapahtumia sekä alueen asukkaiden että kaikkien kaupunkilaisten ja turistien iloksi. Kalasataman alue edustaa kokonaisuudessaan erinomaista, elävää ja kehittyvää kaupunkia.

Puolet puistosta valmiina

Kalasataman alueen kehitys ja rakentaminen Helsingissä on ollut todellinen menestystarina, vaikka rakennustyöt ovat vielä kesken. Ei tarvitse mennä montaa vuotta taaksepäin, kun Kalasataman alueella ei ollut juuri mitään ja nyt siitä on muodostunut kiinnostava kaupunkikulttuurin keskus, houkutteleva asuinalue ja erinomainen paikka yrityksen toimitiloille. Logistiset yhteydet ovat erinomaiset ja etäisyys kaupungin ytimeen lyhyt. Tarkalleen ottaen puisto sijaitsee rakenteilla olevan Redi-keskuksen ja meren välisellä laajalla alueella. Kalasataman alue on onnistunut siinä mistä moni vain haaveilee. Kalasatamasta pitävät niin trendikkäät hipsterit, bisnesväki kuin perheellinen keskiluokkainen kansalainen. Kalasatama on myös onnistunut kokonaisuus erityyppisiä ympäristöjä. Sieltä löytää tunnelmallista vanhaa tehdasmiljöötä, modernia teknologiaa ja nyt myös puistoaluetta, jota tullaan vielä rakentamassa lisää. Kalasatamapuiston ensimmäisen osa avattiin syyskuussa, mistä etenkin alueen asukkaat ovat tietysti innoissaan. Rakennustyö aloitettiin kesällä 2015 ja ne jatkuvat tulevina vuosina. Helsingin kaupungin maisema-arkkitehti ja projektijohtaja Tomas Palmgrenin mukaan jatkotyöt etenevät ympäröivien työmaiden edistymisen ehdoilla. Kalasatamassa on vielä paljon työmaata jäljellä, mutta rakennustöiden valmistuessa, myös puiston työt tulevat etenemään. Avattu puisto on siis uuden asuinalueen ensimmäinen puisto, kokonaisuudessaan puistoalue tulee olemaan 2,5 hehtaarin kokoinen.

Puisto ulkoiluun ja tapahtumiin

Nyt avatusta puistosta ison osan vie nurmikenttä, mutta muutakin on luvassa. Puisto on tarkoitettu moneen: rauhalliseen oleskeluun, urheiluun, liikkumiseen ja muihin aktiviteetteihin sekä myös isompien tapahtumien järjestämiseen. Alueen on tarkoitus palvella sekä alueen asukkaita mutta myös muita helsinkiläisiä ja turisteja. Puiston merkitys vihreänä alueena Kalasatamassa on tärkeää alueen viihtyvyyden vuoksi. Se tasapainottaa muuten hyvin kaupunkimaista ympäristöä ja näin houkuttelee alueelle lisää asukkaita ja vierailijoita, Kalasatamasta onkin hyvää vauhtia tulossa helsinkiläisten trendikäs ulkoilu- ja vapaa-ajan alue. Viimeistään sitten kun koko puisto on avattu ja alue on saatu viimeisteltyä, siellä tullaan varmuudella järjestämään lukuisia isompia ja pienempiä tapahtumia. Ja tapahtumien ulkopuolella puisto toimii arkipäivien virkistysalueena, jossa perheet viettävät aikaansa, koiranomistajat ulkoiluttavat lemmikkejään ja urheilun harrastajat treenaavat seuraavalle maratonilleen. Kun on kyse trendikkäästä alueesta, ei ole aivan yhdentekevää, miltä kävijä näyttää, vaikka toki jokainen on tervetullut asusta riippumatta. Rento pukeutuminen tai urheiluasu ovat ehkä ilmeisimmät vaihtoehdot pukeutumiseen. Vagabond kengät sopivat arkeen erinomaisesti, kuten myös mitkä tahansa päällysvaatteet, jotka mahdollistavat liikkumisen ja rennon oleilun ulkoilmassa.

Back To Top
Search
Total